Tagliatelle inaczej
Potrzebujemy:
- 1 długą marchew
- kilka suszonych pomidorów
- ser parmezan lub mozarella
- kilka nerkowów
- kilka oliwek
- oliwa z oliwek
- czerwona cebula
- szczypiorek
- pietruszka do dekoracji
Makarony to chyba jedne z najpopularniejszych potraw na całym świecie! Można je przyrządzić na milion sposobów. Wykorzystujemy je w zapiekankach, sałatkach i jako dodatek do obiadu. Można znaleźć różne kształty i kolory makaronów. Bardzo popularną odmianą jest tagliatelle. U mnie za makaron posłużyła marchewka :) Wyszło niezwykle kolorowo i smacznie.
Przyrządzenie:
1. Marchew obieramy, a następnie za pomocą obieraczki robimy długie paski makaronu.
2. Szczypior, pomidory, oliwki i cebulę kroimy. Orzechy nerkowca rozdrabniamy w maszynce.
3. Do marchewki dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek (może być olej z pomidorów), oliwki, szczypiorek, cebulkę, nerkowce i ser. Całość mieszamy, a na koniec dekorujemy pietruszką.
Przepis na wegetariańskie falafele już niebawem na blogu! Zapraszam do zaglądania:)
0 komentarze: