Pan Brown

14:33 Unknown 0 Komentarze


Warto mieć zachomikowaną tabliczkę gorzkiej czekolady, na wypadek, gdyby niespodziewani goście wstąpili na filiżankę kawy.
W kilka minut możemy przygotować pachnące ciasto czekoladowo-bananowe.
W środku jest mokre i delikatne.

UWAGA!- smak uzależnia:)

Składniki:

- 3 duże banany
- 2,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanki gorzkiego kakao
- 2 łyżki melasy
- 0,5 szklanki oleju
- 0,5 szklanki mleka roślinnego
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia


Przygotowanie:

1. Banany blendujemy.
2. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Po roztopieniu czekolady dodajemy olej, melasę, mleko i wszystko wlewamy do naszego musu bananowego.
3. W drugim naczyniu mieszamy sypkie składniki tj.mąkę, kakao, proszek do pieczenia.
4. Łączymy mokre składniki z sypkimi. Mieszkamy dokładnie całość do połączenia się składników.
5. Brytfankę wyścielamy papierem do pieczenia i wylewamy nasze ciasto.
6. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 min.
7. Wyciągamy, studzimy i delektujemy się smakiem.

SMACZNEGO!




Sprawdź również

0 komentarze: