Pasta fasolowa

15:26 Unknown 0 Komentarze

Od kilku dni mam ochotę na dobrą pastę do chleba. Postanowiłam, że spróbuję zrobić coś z czerwonej fasolki. Z reguły wykorzystuję ją do sałatek i risotto, ale tym razem nie będzie to propozycja obiadowa.


Wykonanie tej pasty zajęło mi kilka minut.

A oto co potrzebujemy:

1 puszkę czerwonej fasoli
1 ząbek czosnku
1 łyżeczkę czerwonej słodkiej papryki
1 łyżeczkę suszonego oregano
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz
odrobina mielonego chilli

Przygotowanie:

1. Odcedzamy fasolkę i przekładamy ją do miseczki.
2. Następnie dodajemy oliwę, zioła i resztę przypraw.
3. Przy użyciu blendera ręcznego tworzymy gładką masę.
4. Z radością zjadamy ulubione pieczywo posmarowane pastą :)

A tak wyglądała fasolka przed zblendowaniem.

Sprawdź również

0 komentarze: